צורת ההגשה לחתונה חלק ב


אפשר לעזור?





איך להגיש את האוכל חלק ב / לי קל אירועים

בעלת קייטרינג ותיקה סיפרה פעם שניתן לקבוע את רמת האורחים לא לפני כמות המזון שלוקחים מהמזנון, אלא לפי כמות שנשארת בצלחת! כך שהצלחות ריקות יותר בסוף הערב, סימן שרמת האורחים הייתה גבוהה יותר. דבר דומה ניתן לומר לגבי ההצטופפות ליד המזנונים: ככל שההתנפלות גדולה יותר, הרגשת האורחים והמארחים פחות נעימה.

בשנים האחרונות נוספה גם הגשת הקינוח בצורת מזנון, והיא זכתה לכינוי "בר וינאי" אולי בזכות העובדה שהאוסטרים מפורסמים בעוגותיהם. הם אמנם מפורסמים גם באופרטה שלהם, אבל זאת כבר אופרה אחרת...
שיטת הקוקטייל

באמריקה מקובל מאוד לארח בצורת קוקטייל : האורחים עומדים, המלצרים מסתובבים ומגישים משקאות חריפים וחטיפים חמים או קרים. מאוד מקובל לשתות, לאכול ולפטפט בעמידה. גם בישראל האנשים אוהבים את אותם דברים, אבל העמידה נתפסת כעונש – כנראה בגלל הגננת שכבר בטורם- חובה נגה להעמיד אותנו בפינה.

הישראלי נהנה מאוכל רק כשהוא יושב בנחת. מה שנכנס לגוף במצב מאונך, לא נחשב למזון : זה יכול להיות מקלחת או משהו חיוני אחר, כמו תור לדרכון במשרד הפנים, או דברים לא מכובדים נוספים, אבל בודאי לא ארוחה ועוד כזאת ששילם עבורה ממיטב כספו בכניסה לאולם.

אחד הזוגות הצעירים שפגשתי רצה מאוד שכל אורחיו ייהנו, ירקדו ו"שיהיה שמח". כדי להיות בטוחים שכולם ירקדו, החליט הזוג לא לאפשר לאורחים בכלל לשבת והכינו כסאות רק עבור שליש מהאורחים.

אבל קרה בדיוק ההפך מהמתוכנן : ראשוני האורחים שהגיעו ראו את המספר המצומצם של הכיסאות, העריכו נכונה את הקטסטרופה הממשמשת ובאה ומיד תפסו כסא ולא קמו ממנו כל הערב. האחרים, נצמדו ליושבים, אורבים לרגע שמישהו יקום לשירותים או למצב חרום אחר. בקיצור, זה היה תרגיל לח"כים מתחילים והכל היה שם, רק לא ריקודים.

מסקנה מעשית:  אם בכוונתכם להינשא בישראל ולהזמין ישראלים, דאגו למספר מקומות ישיבה כמספר האורחים. אם רוב האורחים מעל גיל 50, העדיפו הגשה. אם הרוב צעירים, העדיפו מזנון. אידיאלי מבחינת נוחות : מזנון שבו מספר מלצרים משרתים את המבוגרים, או את אלה שקשה להם לקום.

מאוד מודרני- שילוב : מנות ראשונות במזנון – יפה, דקורטיבי ולא גורם לתור ארוך כי כל אחד מגיע בשלב אחר וניגש לסלט אחר בשלב אחר. מנת ביניים ומנה עיקרית בהגשה – דבר הנחשב למאוד מכובד. מנות אחרונות שוב מזנון, במה שהוזכר קודם כ"בר וינאי".

אם רוצים צורת אירוח שונה ולא יקרה, אפשר להזמין לאירוח של קינוחים בלבד. גם במקרה זה מקובל לצרף גם חטיפים מלוחים, למגיעים מרחוק או אחרי יום עבודה, רעבים, ולא רואים בעוגת קצפת פתרון לקיבה מקרקרת. עלות המנה במקרה זה היא כמחצית ממנה רגילה, אבל לא כל המקומות ערוכים לכך.

אם ברצונכם לפגוש את חבריכם גם לאחר החתונה, אל  תזמינו אותם לשעת הצהרים או אחרי שמונה בערב, אם בכוונתכם להגיש רק פינה מתוקה. בשעות של ארוחות, האורחים מצפים לאוכל ממש. אפשר ומקובל לארח בבר וינאי רק בשעות בין ערביים מ- 17.00 עד 20.00 אחרת, הבר המתוק יגרום לאנשים להישאר עם טעם מר בפה. הם לא ישכחו את החתונה הזאת, שזה הרעבתם אותם, עד לבר המצווה של בנכם הבחור.
 
לחלק א של המאמר לחצו כאן.

מזל טוב !

לי-קל חתונות ואירועים.



אפשר לעזור?






חתונה | ארגון חתונה | בר מצווה | בריתה | גן אירועים | מפיק חתונה | מתחתנים | חתן כלה | מדריך חתונה | מתחתנים 2018 | שירים לחתונה | חתונה בטבע | מבצעי קיץ וחורף | מידע לספקים | המלצות לחתונה | חתונה קטנה | רגע לפני |  גני אירועים | חתונה רפורמית | www.eru.co.il | 

כל הזכויות שמורות לקבוצת לי קל אירועים ©