צורות הכיבוד: הגשה ? מזנון ? קוקטייל ?


השאירו את פרטיכם ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם
שם מלא:
דוא"ל:
טלפון:

איך מגישים את האוכל? / לי קל אירועים

שיטת ההגשה לחתונה- השיטה הידועה לנו מאבות- אבותינו ומומחשת בכל ליל סדר מחדש, היא שיטת ההגשה. המקומות קובעים מסביב לשולחנות, עקב החלטה אישית של האורח או עקב החלטה מראש של המארח.

לפי האפשרות המודרנית והמכובדת, המארחים מחליטים מראש היכן תשב, עם מי ולמה. זה נחמד שזה מצליח ואת/ה יושב/ת עם חברים מהעבר הרחוק או מהעבודה הקרובה, אבל זה מרגיז כשלא מעודכנים ברכילות המשפחתית השוטפת ומושיבים את דודה בלומה ליד גיסתה, איתה לא דיברה מראש השנה שלפני שנתיים, כשרבו למי הצליח יותר הדג הממולא {אגב שניהם היו קטסטרופה!}.

אם רוצים להושיב את האורחים על פי קירבה משפחתית, מקומות עבודה או חברות, ובכל זאת לא יודעים במדויק כמה יגיעו, אפשר לסדר ישיבה סביב שולחנות, מבלי לציין מקומות. למשל, על שני שולחנות יהיה שלט עם הכיתוב "בנק ישראל" על שולחן אחר "בי"ס הגליל" וכו".

שלא כמו בליל הסדר, לא אימא מתרוצצת ומגישה, אלא המלצרים עושים זאת. אולם אירועים ממוצע, מאפשרים לאורח לבחור מנה אחת מבין שתיים או שלוש. בבית מלון, יש מנה אחת לכולם, עליה החליטו המארחים, אבל יש תמיד אפשרות לקבל מנה אחרת, צמחונית למשל.

המעניין הוא שלמרות שמחירה של מנה במלון עולה על זו שבאולם אירועים, אפשרות הבחירה במלונות יותר מצומצמת. ההסבר פשוט: מלון לא יכול להרשות לעצמו לומר לאורחים: "אין יותר לשון. יש רק שניצל", דבר שמקובל באולם אירועים. אך אל דאגה: גם אם יש מנה אחידה לכולם, מי שלא אוהב אותה יקבל מנה אחרת, יפה ומשביעה.

האופנה האחרונה המסתדרת עם המגמה הזאת היא "הצלחת הבנויה" או "אמריקן סרביס": מהמטבח מובאת ישר לשולחן הצלחת המכילה את המנה העיקרית, עם כל התוספות המונחות במקומן בצורה אומנותית, כך שאינך צריך להתעייף בהעברת תפוחי אדמה מהצלחת המרכזית לצלחת האישית שלך. זה יפה, זה אלגנטי וזה מאוד נעים.

כללית, ניתן לומר ששיטת ההגשה היא שיטה קלאסית וכמו כל דבר קלאסי, יש תקופות שהיא פחות אופנתית. כבר נאמר שההבדל בין אופנה לאומנות הוא בכל שאופנה מורכבת מדברים יפים, שבחלוף הזמן נראים מכוערים, ואילו האומנות מורכבת מדברים מכוערים, שבחלוף השנים הופכים ליפים...

וזה מה שקרה לצורת ההגשה : משום שהשיטה הייתה נהוגה כל כך הרבה שנים, נס מעט ליחה. הרי כל דור חכם מקודמו- או לפחות חושב שהוא כזה, אז חובה עליו להמציא משהו חדש, שונה, אחר.

הדור העכשווי הוא דינמי, תוסס ובתנועה מתמדת, ולכן המצאתו היא : שיטת המזנון/ הגשה עצמית.
כדי להבין בצורה תמציתית מה שיטה זאת עושה למי שלא מכיר אותה, הנה תגובתו של עולה חדש מחבר העמים שהתארח בחתונה כזאת:

-גרישה, מה דעתך על החתונה?
-טוב מאוד מאוד.
-מה כל כך טוב?
-ברוסיה אסור ללכת על איפה הדשא, פה כולם על דשא! {הוא מעט זמן בארץ ולא יודע שכולנו על הקרשים...}
-כבר ראית דבר כזה ברוסיה?
-כל הזמן יש זה ברוסיה
-מה כל יום יש ברוסיה חתונה?
-לא חתונה אבל פה עומדים בתור לאוכל, גם שמה עומדים בתור לאוכל. רק שמה עומדים עם סל ופה עם צלחת. שמעתי עכשיו ברוסיה נותנים ליהודים בשר בשוק השחור. פה נותנים ליהודים בשר, רק שמעתי פה יתנו ליהודים בשר לבן רק בשוק השחור...

אבל בדיחות לחוד ומציאות לחוד. המחירים במזנון גבוהים בכ- 10% ממחירי הגשה. למי שמחפש את הסיבה: מבחינת כוח אדם, על אף שליד המזנונים הדבר פחות מורגש, גם כאן זקוקים למלצרים להחלפת כלי האוכל, לפינוי הצלחות המלוכלכות ולעוד תפקידים.

בנוסף, סידור המזנון חייב להיות אסתטי ודורש מיומנות בקישוט. ואחרון אחרון לא חביב : עיני הישראלים כל כך גדולות, עד שכל אחד מעמיס על צלחתו בערך פי שלוש מקיבולת קיבתו ופי עשר מכמה שדורשת הדיאטה הנוכחית שלו.

להמשך המאמר לחצו כאן.

לי-קל חתונות ואירועים.




חתונה | ארגון חתונה | בר מצווה | בריתה | גן אירועים | מפיק חתונה | מתחתנים | חתן כלה | מדריך חתונה | מתחתנים 2015 | שירים לחתונה | חתונה בטבע | מבצעי קיץ וחורף | מידע לספקים | המלצות לחתונה | חתונה קטנה | רגע לפני |  גני אירועים | חתונה רפורמית | www.eru.co.il | 

כל הזכויות שמורות לקבוצת לי קל אירועים ©