חשיבות האוכל בחתונה


השאירו את פרטיכם ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם
שם מלא:
דוא"ל:
טלפון:

חתונות ואוכל / לי קל אירועים

סעיף האוכל הוא המשמעותי ביותר בתקציב האירוע, בין אם זה בר מצווה, חתונה או ברית מילה. לפי מחקרים שונים, מעל ל- 65% מהתקציב של חתונתכם הולך כדי להאכיל את האורחים,

ולכן זה רק הגיוני שהשאלה הראשונה אשר נשאלת לאחר מכך היא "איך היה האוכל?". עובדה זו מסבירה בצורה המדויקת ביותר את חשיבות האוכל בכל אירוע.

בבואכם להחליט על נושא האוכל באירוע, הינכם ניצים לפני מספר דילמות, כשהמרכזיות הן האם ללכת על הגשה לשולחן או על בופה ומזנונים והאם לבחור בארוחה בשרית או חלבית. שאלות יותר קטנות אך חשובות הן סגנון הקינוחים, מספר המלצרים והאם בכלל רוצים ארוחה כשרה או שמוותרים על התענוג הזה.

בופה או הגשה?
למזנון חופשי (בופה) יש מספר יתרונות בולטים כמו אווירה חופשית ופתוחה, חוסר רשמיות וויתור על ה"זמן מת" שמוקדש רק לאכילה. בבופה כל אורח אוכל מתי שנוח לו מבלי להיות כפוף לזמני ההגשה של המלצרים.
יתרון נוסף הוא בכך שכל אורח אוכל כאוות נפשו, לוקח את כמות האוכל בה הוא חושק ויכול לבחור להתרכז במנה אחת ולקחת ממנה ערימות.כמובן שגם להגשה לשולחנות יש כמה יתרונות בולטים. קודם כל, הסדר והמכובדות של ההגשה הם בלתי ניתנים להחלפה. כל מנה נכנסת בזמן, יש שליטה על האוכל ועל האורחים וגם כמות המנות ידועה מראש, פחות או יותר.

בנוסף, הרבה יותר קל לשמור על האוכל חם כאשר המלצרים מגישים אותו מהמטבח לשולחנות וגם אפשר להיות יצירתיים מבחינה אסטתית וליצור מגדלי ירקות שונים, סוגי פטה בצורת לב וכדומה.

אם רוב האורחים צעירים וקופצנים, עדיף להשתמש במזנונים ולעומת זאת אם רוב האורחים מבוגרים ולא בדיוק נושקים לשנות העשרים, עדיף לתת להם לנוח ולהשתמש בהגשת מלצרים. בדרך כלל על הגשה לשולחנות מבקשים תוספת של 2 דולר. לכל מנה.

חלבי או בשרי?
כשבאים להחליט בנושא חשוב זה, צריך להתייחס לאופי המוזמנים לאירוע מאחר שארוחה בשרית עדיין נחשבת למכובדת יותר וליקרה יותר.

בשר, על כל סוגיו, נחשב לארוחה מלאה ומשביעה, בעוד שלארוחה חלבית מתייחסים יותר כמנה ראשונה. אנשים רבים מרגישים שהם "לא אכלו" אם אין לפחות מנת בשר אחת בארוחה שלהם. ולמרות כל זאת, בשנים האחרונות יש מגמה של מעבר למנות חלביות וקלילות יותר.

בקבלת הפנים אפשר להגיש מתאבנים בשריים נהדרים, כמו חתיכות פרגיות ברוטב שקדים או בוטנים, נקניקיות בבצק (תיבת נוח), נתחי שניצל עם זיתים, ירקות מוקפצים עם בקר ועוף, כבד אווז ממולא פטריות, פטה אווז, פטריות ממולאות בבשר וכך בלי סוף. רק תבקשו מהקייטרינג והם ישמחו לתת לכם מאות רעיונות של מטעמים למנה ראשונה.

כמנה עיקרית בשרית אפשר ללכת לכיוון הבשרים על האש, עם שיפודי פרגיות, קבבים, חזה עוף על האש ואפילו צלעות כבש וסטייקים אם יש לכם מספיק כסף. כתוספת אפשר להגיש את הצ"יפס שתמיד טעים, אורז, בטטות, ירקות מאודים או נבטים מוקפצים.

אופציה נוספת היא לתת אפשרות לבחור בדג כמנה עיקרית חלופית, למי שצמחוני או סתם לא אוהב בשר.
ארוחה חלבית תכלול מספר סוגי גבינות, הרבה סוגי ירקות, חיים, מוקפצים או מאודים, לחמים שונים ומיוחדים וכמות עצומה של סלטים. פסטות קרות ואנטיפסטי יכולים להוות תוספת נחמדה.

כמנה עיקרית אפשר להגיש לזניה צמחונית עשויה מירקות, פסטות חמות, ספגטי על בסיס שמנת, פשטידות לרוב ושאר דברים טובים שלא נעשו מחיות.כשרות האירוע

בישראל, כמו בישראל, אם האירוע לא יהיה כשר ולאולם אין תעודת כשרות, הרבנות לא תשלח רב מטעמה כדי להשיא את הזוג הצעיר. ולכן, מי שרוצה חתונה יהודית כשרה צריך למצוא אולם אירועים בעל תעודת כשרות ולהחליט על ארוחה בשרית או חלבית.

מעבר לחשיבות הרב, צריך לזכור גם את האורחים שלכם. באירוע שחלק גדול מהאורחים שומר על כשרות, כדאי מאד שתהיה תעודת הכשרות המתאימה, אחרת אנשים לא יאכלו ואולי אף יעזבו בהפגנתיות. 
הקינוח

עדיף מאד שהקינוחים יהיו בבר קינוחים מרכזי ולא יוגשו לשולחן. הסיבה לכך היא שאנשים אוהבים לאכול דברים מתוקים בכמויות גדולות וגם רוצים לטעום מהכל. מספר מזנונים ברחבי האולם יספקו את גם את גרגרנותם של האורחים הרעבים ביותר. במידה והארוחה היא בשרית, כל הקינוחים יהיו פרווה, והחלב לקפה יהיה צמחי.

להמשך המאמר לחצו כאן.

חברת לי-קל מציעה לכם פורטל חתונות מלא
מאמרים וטיפים לחתונה, נשמח לסייע לכם בכל שאלה.

לי-קל חתונות ואירועים.




חתונה | ארגון חתונה | בר מצווה | בריתה | גן אירועים | מפיק חתונה | מתחתנים | חתן כלה | מדריך חתונה | מתחתנים 2015 | שירים לחתונה | חתונה בטבע | מבצעי קיץ וחורף | מידע לספקים | המלצות לחתונה | חתונה קטנה | רגע לפני |  גני אירועים | חתונה רפורמית | www.eru.co.il | 

כל הזכויות שמורות לקבוצת לי קל אירועים ©