האוכל בבר מצווה - תפריט טעים


השאירו את פרטיכם ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם
שם מלא:
דוא"ל:
טלפון:

אוכל בבר מצווה / לי קל אירועים

אם אתם מתכננים בר מצווה אל נא תתעלמו מהאוכל, אל תאכזבו את האורחים, אחרת לא יפסיקו לרכל עליכם עד לאירוע הבא, מבט אחת על התקציב לאירוע מראה שהחלק העיקרי בו הוא האוכל.

אז מה עדיף - הגשה לשולחנות או בופה? מזנון בשרי או חלבי? ללכת על מזון בריא או שמן וטעים יותר? מוס שוקולד או פירות יבשים? יין פטישים או טקילה מקסיקנית? כל התשובות לכל השאלות.לפניכם כמה טיפים לתשומת ליבכם:

• בקבלת הפנים, מקובל להשתמש בריהוט לישיבה אלטרנטיבית: כסאות בר, כסאות נוח, וכו". זה יוצר אווירה בלתי פורמלית כבר בהתחלה וזה עוזר לשבור את הקרח, יש לדאוג למשקאות קלים וחריפים כבר בקבלת הפנים. למהדרין, רצוי לדאוג גם למשקאות תוצרת חוץ. הרי קבלת הפנים נערכת בדרך כלל בחוץ, לא?

• הכיבוד בקבלת הפנים צריך להיות מגוון, אבל לא מפוצץ - אחרת לא יישאר מקום למנה העיקרית. רצוי להזמין מתאבנים קרים וגם חמים, אפילו בעיצומו של הקיץ, כדי לגוון את תחושות החיך.

• הטרנד האחרון בקבלת הפנים: מנות קטנות בצלוחיות מעוצבות. אל דאגה, האורחים לא ישארו רעבים. המנות אמנם זעירות, אבל המגוון ענק.

• עוד טרנד - פינות אתניות. למשל: פינה ישראלית של חומוס-טחינה- כדורי פלאפל. פינה יפנית של סושי, סשימי, סאקי ועוד... פינה מקסיקנית של צ"ילה קון קורנה,טורטיות ממולאות, פינטו (כל של אורז ושעועית שחורה) ועוד.. פינה ספרדית של פאייה עם דגים, עם בשר, עם עוף, עם כבש וכו". פינה מזרחית של שוארמה, פיתות ולאפות. פינת דגים מלוחים, מעושנים, מטוגנים. פינה תאילנדית של ירקות מוקפצים עם נודלס, ירקות ברוטב סויה, נודלס עם פיטריות יער. פינה איטלקית של פסטה, פיצה, פוקצ"ה ועוד.

איך להגיש?
אם רוב האורחים מבוגרים, דתיים או מגיעים מאזורים מרוחקים - עדיפה הגשה. תתפלאו, גם צעירים חילוניים מאזור היאפים התחילו להעדיף הגשה, כדי לחסוך את הזמן של העמידה בתור. אבל אין מה לעשות: המגוון והצורה הויזואלית של המזנונים, לוקחים בגדול.

עדיין בדילמה? יש מקומות לבר מצווה שמציעים סגנון "משולב" : מנה ראשונה ואחרונה במזנון, מנה עיקרית בהגשה.

פתרון יצירתי נוסף: אם החלטתם על מזנונים אבל יש מספר מבוגרים או אנשים שמוגבלים בתנועה, בקשו להצמיד מלצרים לשולחנות הרלוונטיים.

מאד עכשווי: הגשה אמריקאית. פרושה: הצלחת מגיעה  "בנויה" מהמטבח: כל חלק במקומו, כל תוספת בצידה והכל במגוון יפה של צורות וצבעים. זה בא כדי למנוע את התופעה של ההגשה המסורתית, בה כל אורח קיבל לצלחתו את סלט הכרוב מעל הסלק, הבשר מעל האורז - בקיצור, הצלחת הפכה לתערובת שקשה היה לזהות בה צורות, טעמים או צבעים. נקודות חשובות למחשבה:

• בתפריט בשרי, לא לשכוח להזמין כמה מנות דלות שומן/קולסטרול/סוכר - בקיצור, דלות אוכל, לשומרי הדיאטות למיניהם.

• טרנד מאד אלגנטי: להגיש סורבה בין מנה למנה, על מנת לרענן את החיך ולהכין אותו למנה הבאה.

• חובה להכין מנות לילדים, אשר כוללות כל מה שהם אוהבים ולאו דווקא מה שבריא. שניצלונים, נקניקיות, המבורגרים, צ"יפס - אגב, ברוב מקומות זה גם מוזיל את המנה. ילד נחשב מי שגילו מעל 3 (תינוקות פטורים ממילא) ומתחת לגיל 13.על מנות כאלה אפשר לקבל הנחה שבין 10% ל- 30%, תלוי במקום.

• אם עד 10% מהאורחים חרדים והאחרים מסורתיים או חילוניים, הזמינו אוכל כשר ותדאגו לאוכל גלאט רק עבור האורחים המקפידים. אם רוב האורחים חרדים, יש להזמין אוכל גלאט לכו-לם.

להמשך המאמר לחצו כאן.

מחפשים מקומות לבר מצווה מקומות לבת מצווה? בחברת לי קל
אירועים נשמח למצוא עבורכם מקום לבר מצווה בתקציב מתאים
והכל לפי דרישותיכם.

לי-קל חתונות ואירועים.




חתונה | ארגון חתונה | בר מצווה | בריתה | גן אירועים | מפיק חתונה | מתחתנים | חתן כלה | מדריך חתונה | מתחתנים 2015 | שירים לחתונה | חתונה בטבע | מבצעי קיץ וחורף | מידע לספקים | המלצות לחתונה | חתונה קטנה | רגע לפני |  גני אירועים | חתונה רפורמית | www.eru.co.il | 

כל הזכויות שמורות לקבוצת לי קל אירועים ©