תפריט לחתונה בתאבון!


השאירו את פרטיכם ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם
שם מלא:
דוא"ל:
טלפון:

בוחרים תפריט טעים לחתונה / לי קל אירועים

מה יותר חשוב באירוע חתונה מהאוכל? נכון, החתן והכלה, אבל שאתם מארגנים את חתונתכם אל תתעלמו מהדבר החשוב ביותר- האוכל.

החלק הגדול של ההוצאה הוא על התפריט, הקדישו מעט מחשבה ובחרו אוכל שיתאים לכולם, התייעצו עם ההורים וגבשו יחד תפריט מושלם וטעים.

איך עושים את זה? באתר חברת לי-קל הכנו עבורכם מדריך מלא על בחירת אוכל לחתונה:

- קבלת הפנים, מקובל להשתמש בריהוט לישיבה אלטרנטיבית: כסאות בר, כסאות נוח, וכו". זה יוצר אווירה בלתי פורמאלית כבר בהתחלה וזה עוזר לשבור את הקרח, יש לדאוג למשקאות קלים וחריפים כבר בקבלת הפנים. למהדרין, רצוי לדאוג גם למשקאות תוצרת חוץ. הרי קבלת הפנים נערכת בדרך כלל בחוץ, לא?

- הכיבוד בקבלת הפנים צריך להיות מגוון, אבל לא מפוצץ - אחרת לא יישאר מקום למנה העיקרית. רצוי להזמין מתאבנים קרים וגם חמים, אפילו בעיצומו של הקיץ, כדי לגוון את תחושות החיך.

- הטרנד האחרון בקבלת הפנים בחתונות: מנות קטנות בצלוחיות מעוצבות. אל דאגה, האורחים לא יישארו רעבים. המנות אמנם זעירות, אבל המגוון ענק.

- פינות אתניות. למשל: פינה ישראלית של חומוס-טחינה- כדורי פלאפל. פינה יפנית של סושי, סשימי, סאקי ועוד... פינה מקסיקנית של צ"ילה קון קורנה,טורטיות ממולאות, פינטו (כל של אורז ושעועית שחורה) ועוד.. פינה ספרדית של פאייה עם דגים, עם בשר, עם עוף, עם כבש וכו". פינה מזרחית של שווארמה, פיתות ולאפות. פינת דגים מלוחים, מעושנים, מטוגנים. פינה תאילנדית של ירקות מוקפצים עם נודלס, ירקות ברוטב סויה, נודלס עם פיטריות יער. פינה איטלקית של פסטה, פיצה, פוקצ"ה ועוד.

אז איך אוכלים? מזנון? הגשה לשולחנות?
אם רוב האורחים מבוגרים, דתיים או מגיעים מאזורים מרוחקים - עדיפה הגשה. תתפלאו, גם צעירים חילוניים מאזור היאפים התחילו להעדיף הגשה, כדי לחסוך את הזמן של העמידה בתור. אבל אין מה לעשות: המגוון והצורה הויזואלית של המזנונים, לוקחים בגדול.

עדיין בדילמה? אפשר לבקש "משולב" : מנה ראשונה ואחרונה במזנון, מנה עיקרית בהגשה.
פתרון יצירתי נוסף: אם החלטתם על מזנונים אבל יש מספר מבוגרים או אנשים שמוגבלים בתנועה, בקשו להצמיד מלצרים לשולחנות הרלוונטיים.

מאד עכשווי: הגשה אמריקאית. פרושה: הצלחת מגיעה  "בנויה" מהמטבח: כל חלק במקומו, כל תוספת בצידה והכל במגוון יפה של צורות וצבעים. זה בא כדי למנוע את התופעה של ההגשה המסורתית, בה כל אורח קיבל לצלחתו את סלט הכרוב מעל הסלק, הבשר מעל האורז - בקיצור, הצלחת הפכה לתערובת שקשה היה לזהות בה צורות, טעמים או צבעים.

מה עוד חשוב לדעת?
- בתפריט בשרי, לא לשכוח להזמין כמה מנות דלות שומן/כולסטרול/סוכר - בקיצור, דלות אוכל, לשומרי הדיאטות למיניהם.

- טרנד מאד אלגנטי: להגיש סורבה בין מנה למנה, על מנת לרענן את החיך ולהכין אותו למנה הבאה.

- חובה להכין מנות לילדים, אשר כוללות כל מה שהם אוהבים ולאו דווקא מה שבריא. שניצלונים, נקניקיות, המבורגרים, צ"יפס - אגב, ברוב מקומות זה גם מוזיל את המנה. ילד נחשב מי שגילו מעל 3 (תינוקות פטורים ממילא) ומתחת לגיל 13.על מנות כאלה אפשר לקבל הנחה שבין 10% ל- 30%, תלוי במקום.

- אם עד 10% מהאורחים חרדים והאחרים מסורתיים או חילוניים, הזמינו אוכל כשר ותדאגו לאוכל גלאט רק עבור האורחים המקפידים. אם רוב האורחים חרדים, יש להזמין אוכל גלאט לכולם.

- מתחתנים בחורף? פונץ" חם בכניסה, מרק חם עם קרוטונים, ערמונים מתפצחים - מי ישכח כיבוד כזה?

- מתחתנים בקיץ? הרבה שתייה קרה, מתאבנים קרים לרוב - אבל גם קצת חמים, כדי לא להקפיא את החיך. לא לשכוח פירות וגלידות לקינוח, והעיקר אבטיח, ואם אפשר חתוך בצורה נוחה לאכילה.

- באופן כללי ביותר: אחרי מתקפת כבד האווז, הבקר השמן והטלה הנוטף, כיום נוטים לאוכל בריא יותר ומשמין פחות. לא צריך להיסחף ולהגיש רק חסה וכרוב, אבל אפשר באמת להעדיף ירקות בחומץ בלסמי ושמן זית, ירקות מאודים במקום מטוגנים, דגים ועוף בצורות מעניינות וכו". יש תפריטים יפהפיים גם ממצרכים טבעיים ובריאים. למשל פירות יער, צנוברים, שקדים, תאנים , קרמבולה ועוד.

- אגב, גם למצב הכלכלי יש השפעה ישירה על התפריטים. כשההיי-טק היה בהיי, השתוללו מנות מפוצצות ויוקרתיות, כדי להרשים אורחים שקיבלו בארוחת הצהריים בעבודה פילה סלמון, כבד אווז, שוק מולארד ועוד כהנה וכהנה איברים של בעלי חיים אקזוטיים. אבל כעת המזון עבר שינוי: כבר לא רוצים לנקר עיניים ולא מתביישים כלל באוכל ישראלי טוב, גם אם השמות מפוצצים פחות.

- השתייה בחתונה חשובה לא פחות. תדאגו שיהיה יין על כל שולחן, רצוי גם לבן וגם אדום. בירה מחבית תמיד תלהיב את הצעירים. הבר האקטיבי כבר קצת פחות אטרקטיבי, אבל יש במקומו ברים אחרים: פונדו שוקולד, מרשמלו על גריל, פירות באלכוהול, מזרקות שוקולד, עגלת גלידה, עמדת סוכריות - השמיים הם הגבול.
• עוגת כלה מזמן אינה נראית במקומותינו. במקומה יש אטרקציות מתוקות אחרות. למשל: טארטלטים, פאי אישי לכל אורח, עוגיות מעודנות מפירות יבשים.

אז שיהיה המון בתאבון וחתונה מוצלחת!

לי קל חתונות ואירועים.




חתונה | ארגון חתונה | בר מצווה | בריתה | גן אירועים | מפיק חתונה | מתחתנים | חתן כלה | מדריך חתונה | מתחתנים 2015 | שירים לחתונה | חתונה בטבע | מבצעי קיץ וחורף | מידע לספקים | המלצות לחתונה | חתונה קטנה | רגע לפני |  גני אירועים | חתונה רפורמית | www.eru.co.il | 

כל הזכויות שמורות לקבוצת לי קל אירועים ©